måndag 11 juli 2011

Så löser du lödderproblemen

Martin har tidigare skrivet ett bra inlägg hur man bygger raklödder. Men gör precis som Martin skriver och det enda du får är något som påminner om vit vattenfärg som inte duger till något alls. Konstigt? Allt du har läst om raktvålen innan säger att den skall producera ett rikt lödder och vara av toppklass. Problemet är med största säkerhet att du har hårt vatten där du bor.

Men självklart finns det lösningar på problemet. Koka vattnet och använd handtvål.

Ta en vattenkokare koka upp en rejäl omgång vatten, låt det svalna och häll upp det på en PET flaska och förvara det i kylen.När det är dags för rakning så använd två skålar en har du kokt vatten i så du låter din rakborste ligga och svälla i. Den andra bygger du ditt raklödder i.

Innan du börjar ladda din rakborste med raktvål/rakkräm så ta en vanlig handtvål och ladda den med 10 cirkelrörelser. bygg sedan ditt raklödder på vanligt sätt. Om du bor i ett område med mycket hårt vatten tex på Gotland så kan det vara en ide att investera i en glycerintvål.

Lyck till och glad sommar!

/Rickard, rakknivsbloggen

1 kommentar:

  1. Eller så följer man punkt 1 och kokar upp vatten, låter det svalna och häller upp på flaska.
    Under tiden vattnet svalnar så går man på det lokala apoteket och köper sig en rejäl flaska Glycerol APL a 300ml/57kr.
    (Fyll över i en mindre behållare)
    Ladda sedan borsten med det kokta men avsvalnade vattnet och raktvålen/krämen som vanligt, tillför ett par tre droppar Glycerol och bygg upp löddret till oanade höjder!
    (Uppsnappat på badgerandblade.com) /Oskar

    SvaraRadera